Alege destinatia:

Tara:
Judet / Regiune:
Selecteaza tara mai intai...
Localitate:
Selecteaza regiunea mai intai...
 » Pelerinaje externe » Pelerinaje Georgia » 
 » Pelerinaje externe » Pelerinaje Israel »

CALENDAR ORTODOX

Pelerinaj in Grecia de "Adormirea Maicii Domnului"

15 AUGUST – Adormirea Maicii Domnului

INSULA CORFU – INSULA KEFALONIA – INSULA EGHINA – INSULA EVIA

         

         Fiecare mana de ajutor pe care ne-o intinde, Maica Domnului ne repeta neincetat nemuritoarea ei chemare: “Oameni buni, faceti tot ce v-a zis El sa faceti!”. E ca si cum ar zice: fiti aproape de Dumnezeu, fiti aproape unii de altii! in aceasta se cuprinde toata Evanghelia. Alta cale de mantuire, alta cale de indumnezeire nu exista. O, Maica Prea Curata, ajuta-ne sa implinim cuvantul Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin!”

Ziua 1.  11.08.2013. Plecare din Brasov ora 12,00 pe traseul : Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas – Kalambaka.

Ziua 2.  12.08.2013.In cursul diminetii se ajunge in Kalambaka- situat chiar la poalele complexului Meteora. Meteora este o aşezare monastică, constituind cel mai important Centru Monastic Ortodox al teritoriului grecesc, după Muntele Athos. Vizita la Complexul  Monahal de la Meteora(se viziteaza doua dintre cele sase manastiri care sunt deschise), se viziteazaAtelierul de Icoane Zindros.

                                                                      Cazare Kalambaka.

Ziua 3. 13.08.2013Mic dejun.Plecare spre Igoumenitsa, imbarcarea  pe ferry-boat. Traversarea in insula Corfu aprox.1h si 30 min. Inchinare la moastele Sf.Spiridon si Cuvioasei Teodora Împarateasa dupa care vom pleca spre Patras.

                                                                  Cazare / Patras / zona.

Ziua 4. 14.08.2013Mic dejun. Ne vom indrepta pe frumoasa autostrada din nordul Peloponezului, spre una dintre cele mai spectaculoase si importante manastiri: Mega Spileo, unde se afla o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni, lucrata de Mana Sfantului Apostol Luca. Construita pe un perete salbatic si abrupt al unei stanci inalte  de 120 m, manastirea domina valea; pelerinii care ajung la aceasta manastire se pot desfata, pe langa bucuriile duhovnicesti, cu o priveliste de nedescris a vaii ce se intinde la poalele muntelui Chelmos. Continuam drumul in Patras unde ne putem inchina la mormantul Sf.Andrei ( in biserica cea veche) si Sfintele  Moaste ale Sfantului Andrei (capul sfantului), cat si unei bucati din crucea in forma de X, pe care acesta a fost rastignit.Timp liber in Patras.                                               

                                                                          Cazare Patras / zona.

Ziua 5. 15.08.2013Mic dejun ( la pachet ).Dimineata devreme se merge in portul Kilini ( la aprox.100 km de Patras) pentru imbarcarea pe ferry-boat pentru a ajunge in Insula Kefalonia- cea mai mare si mai muntoasa insula Ionica.

In fiecare an, la Sfanta Sarbatoare a Maicii Domnului, la Biserica din Kefalonia apar de nicaieri serpii care se inchina Maicii Domnului…..

Ne vom inchina la Manastirea Sf.Gherasim unde se afla Moastele Sf. Gherasim izgonitorul de demoni, In localitatea  Pastra  se afla icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se păstreaza fire de crini cu lujerul uscat, dar cu flori îmbobocite (crini adusi la Bunavestire si care de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat imbobocesc).                             

                                                                               Cazare /  Patras / zona.

Ziua 6.16.08.2013Mic dejun. Biserica Sfanta Teodora din Peloponez – Vasta. Se zice astfel, ca pe cand zacea intinsa la pamant, ea ar fi soptit cuvintele: "Fie ca trupul meu sa devina biserica, sangele meu sa devina rau de apa, iar parul meu sa devina padure de copaci." Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora de Peloponez, se afla un numar de 17 copaci uriasi. Manastirea Sfantul Patapie - se afla asezata pe inaltimile din jurul Corintului. Moastele facatoare de minuni ale Cuviosului Patapie sunt asezate intr-una din grotele din incinta manastirii. In grota alaturata celei care adaposteste moastele este cea in care a vietuit si s-a nevoit sfantul ocrotitor al locului. Cuviosul Patapie este cunoscut ca unul dintre sfintii tamaduitori de cancer, moastele Sfintei  Ipomoni - Sf. Rabdare si o parte din moastele Sf. Nikon.Maica Domnului Giatrissa ("Vindecătoarea" sau "Doctoriţa"), Loutraki. Facem scurta oprire la Canalul Corint este un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee.

                                                                               Cazare Loutraki/ Glifada / zona.

Ziua 7. 17.08.2013Mic dejun. ATENA – INSULA  EGHINA ( Sf.Nectarie)

De dimineata foarte devreme mergem catre Portul Pireas, traversam cu  ferry boat – ul,  in Insula Eghina , vizita la biserica Sf.Nectarie, unde se afla moastele si capul Sf.Nectarie. Minunile savarsite de Sf. Nectarie in zilele noastre  mai ales vindecari de cancer si alte boli grave, ce se savarsesc la moastele sale.                                                                   

                                                                                       Cazare Glifada / Atena.

Ziua 8. 18.08.2013 - Mic dejun. Vizita la Manastirea Sf. Efrem cel Nou (adaposteste moastele intregi ale Sfantului). Insula Evia, mergem catre  localitatea  Prokopie unde se afla Biserica cu Moastele Sfantului Ioan Rusu.  Traversam cu ferry -boat-ul catre portul Glifa unde mergem sa vizitam Mănăstirea  Kato Xenia ( unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului).                                                                                     

                                                                       Cazare Volos / Paralia Katerini / zona.

Ziua 9. 19.08.2013Mic dejun. Excursia continua spre Salonic, cu oprire la Biserica  Sf. Paraschevi  din valea Tempi ( izvor cu apă tămăduitoare pentru ochi). Salonic al doilea oras ca marime al Greciei unde se face viziteaza  biserica Sf.Dimitrie izvoratorul de Mir, tur oras Salonic.               

                                                                         Cazare Paralia Katerini/ zona.

Ziua 10. 20.08.2013Mic dejun -Se ajunge in tara in functie de formalitatiile vamale si vreme.  

                            TARIF:325 €

TARIFUL INCLUDE:

Transport cu autocar clasificat 3*;

8 nopti cazare Hotel 2 / 3*, cu mic dejun;

Excursiile din program;

TARIFUL ESTE PENTRU PLECARE DIN PLOIESTI

TARIFUL NU INCLUDE:

Intrarile la obiectivele turistice (Meteora 2 €);

Asigurarea medicala;

Taxe ferry – boat ( 65 €);

Altele care nu sunt la rubrica include;

Excursiile optionale

NOTA:Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii. Tariful este pentru un grup de minim 40 pers., pentru un grup mai mic tariful se majoreaza sau excursia se anuleaza. Programul poate fii modificat cu conditia sa fie atinse toate obiectivele din program.

                                          PENTRU REZERVARE TREBUIE URGENT AVANS 100 EURO